Kā nav joks ar naudu, vai kaitīgu padomu investoram

1. Ieguldiet visu savu naudu krājumos, jūs pat varat aizņemties šādu lietu

Eksperta komentārs

Pirms ieguldīt krājumos, atlikt naudu uz dzīvību un neparedzētiem izdevumiem: izveidojiet drošības spilvenu, atveriet bankas depozītu vai iegādājieties zemas riska obligācijas. Atcerieties, ka investīcijas vienmēr ir riskanti, un jūs varat ne tikai nopelnīt daudz, bet arī zaudēt visu. Ieguldīt summu, kas iekšēji ir gatavi zaudēt-diemžēl, tas ir iespējams. Neaizņemiet naudu investīcijām ne bankā — ne pie draugiem-jūs nekad nevarat ieguldīt pēdējo naudu. Pirms skriešanās cīņā, apgūstiet teorētisko daļu.

2. Netērējiet laiku, pārvaldot ieguldījumu portfeli: nolīga profesionālu-un aizmirsu

Eksperta komentārs

Pastāv uzskats, ka, ja jūs nolemjat tirgoties biržā, bet neesat gatavs tērēt savu spēku un nervus, tad jūs varat vienkārši uzticēties profesionāļiem un aizmirst par visu pasaulē. Bet uzticības pārvaldniekam arī jāpievērš uzmanība, vismaz jūsu attiecību sākumā. Tam vajadzētu būt informētam par to, kādas ir jūsu dzīves vajadzības un plāni, lai jūs varētu izvēlēties optimālu uzvedības shēmu finanšu tirgū. Un kurš teica, ka visi uzticības pārvaldnieki ir sava darba profesionāļi un pienācīgi cilvēki? Princips "uzticieties, bet pārbaudiet" ir piemērots arī šeit. Bet, lai pārbaudītu, kā tiek veikta uzticības pārvaldība, jums ir nepieciešamas zināšanas, kuras, diemžēl, neviens nevar iegūt par jums. Tātad pavadīt laiku joprojām ir.

3. Ieguldot, aizmirst par sava rakstura un temperamenta īpatnībām


Eksperta komentārs

Nosakot instrumentus, kurus izmantosiet, attieciniet tos uz jūsu rakstura īpašībām. Brokeri joko: "jūs pērkat obligācijas - labi gulēt, jūs pērkat akcijas - labi iet." Tas ir daļa no patiesības-dažreiz Akcijas liek investoram nervozēt. Ja jūs esat pārāk emocionāls, nopietni izjūtat zaudējumu dēļ, tad Tirdzniecība ar "plecu" (tas ir, ar kredītu, ko brokeris ir piešķīris) un ieguldījumi krājumos nav jums: pastāv risks panikā pieņemt nepareizus lēmumus un pasliktināt finansiālos zaudējumus. Jā, un stresa veselībai ir slikta ietekme. Ieguldiet riskantos instrumentos tikai tad, ja jūs mierīgi nododat zaudējumus un varat rīkoties auksti.

4. Veiciet pēc iespējas vairāk darījumu

Eksperta komentārs

Bieži darījumi tirgū ar vērtspapīriem var izraisīt jūsu spēku, enerģijas un pat naudas zaudēšanu. Un neaizmirstiet par brokera komisiju, kas arī būs jāmaksā ar katru darījumu. Spekulatīvās stratēģijas ne vienmēr rada lielākus ienākumus, vairumā gadījumu pasīvais investors nopelna vairāk. Lai gan ir joks, ka ilgtermiņa ieguldītājs ir nelaimīgs spekulants. Jums optimālās stratēģijas izvēle ir atkarīga no daudziem faktoriem, ieskaitot to, kādas zināšanas un prasmes jums piemīt, tāpēc ļoti uzmanīgi pievērsieties šim risinājumam.

5. Neapstājieties, spēlējiet krītošajā tirgū

Eksperta komentārs

Šis padoms ilustrē teicienu " tēvs sita savu dēlu ne par to, ko viņš spēlēja, bet par to, ka viņš spēlēja." Ja tirgus nav jūsu virzienā, labāk ir apstāties, izelpot un elpot. Šajā gadījumā, lai pabeigtu solīšanu (veikt stop loss) - tas nozīmē, ka nedod atslābums, un izvairīties no vēl lielākiem zaudējumiem. Un jums vienmēr ir skaidri jāzina, kāda summa jūs esat gatavi uzņemties risku un kādi noteikumi par pozīcijas slēgšanu ir vienojušies ar brokeri. Nav neparasti gadījumi, kad klients, izmantojot "plecu" - aizdevums, kas sniedza brokeris-uztraukums zaudēja visu un joprojām ir jābūt pārmērīgs summas. Vai tev tas ir vajadzīgs?

6. Izmantojiet iekšējo informāciju

Eksperta komentārs

Iekšējā informācija dod īpašniekam ārpustirgus priekšrocības, tāpēc tās izmantošana finanšu tirgus operācijās tiek īstenota ar likumu. Gatavs sēdēt četrus gadus vietās, kas nav tik tālu un uz visiem laikiem zaudē savu biznesa reputāciju? Manuprāt, atbilde ir acīmredzama.

7. Labāk "pavairot " nekā"saglabāt"

Eksperta komentārs

"Save" un "reizināt" - divas dažādas investīciju stratēģijas. Tie ietver ne tikai dažādus mērķus, bet arī dažādus instrumentus, zināšanas un prasmes, investīciju horizontu, uzņemtā riska līmeni. Attiecībā uz finanšu drošības spilvenu, kas var būt nepieciešams jebkurā brīdī, stratēģija" saglabāt " ir vispiemērotākā. Šī stratēģija prasa vismaz zināšanas un pūles, tomēr ļauj pārvarēt inflāciju, tas ir, saglabāt jūsu ietaupījumu pirktspēju. Stratēģija "pavairot" ir piemērota naudai, kuru jūs neplānojat tērēt tuvākajā nākotnē. Ieguldot, jūs varat atkārtoti palielināt savus līdzekļus, bet jūs varat iegūt negatīvu rezultātu. Šeit, lai zīlniece neiet-Jums būs nepieciešamas papildu zināšanas, lai rezultāts atbilstu jūsu cerībām.

8. Uzticieties profesionāļu padomiem

Eksperta komentārs

Labākā stratēģija ir racionāli skeptiska attieksme. Finanšu tirgū, it īpaši, ja runa ir par investīcijām, nevis ietaupījumiem, Baņķiera vai brokera padome ir labāk vēlreiz pārbaudīt. Varbūt sniedzot jums padomu, viņi īsteno savus mērķus, nevis savus mērķus. Esiet īpaši piesardzīgs, ja runa ir par bezmaksas padomiem.

9. Paļauties uz stabilu finanšu tirgu

Eksperta komentārs

Neviens prognozēja hipotekāro kredītu krīzi ASV 2008. gadā. Bet šis notikums notika un lielā mērā ietekmēja finanšu tirgu. Jūs nevarat būt pārliecināti, ka vienmēr būs stabilitāte un nekas nenotiks-var notikt kaut kas, un daudz ātrāk, nekā jūs vēlaties. Atcerieties, ka investīcijas vienmēr ir risks, un ar riskiem ir jāstrādā reālajā laikā.