Kā pasargāt bērnus no tiešsaistes izkrāpšanu

Tagad scammers medības ne tikai par "zelta", bet par bankas karšu datiem, no kuriem jūs varat nozagt visu naudu uzreiz, ja jums ir paveicies. Viņi cenšas iegūt jaunus "zelta atslēgas" - slepenās paroles un kodus—, kas atver viņiem lolotas "durvis" no bērnu un viņu vecāku bankas kartēm.

Daudzi skolēni izmanto bankas kartes, kas piesaistītas vecāku kontam vai ir noformētas uz sevi (ja viņiem jau ir pase).

Dažreiz, izmantojot bērnus, scammers cenšas sasniegt ne tikai naudu, bet arī pieaugušo dokumentus. Lai berzētu bērna uzticību, gaitā tiek izlaistas shēmas.

Izveidojiet viltotas lapas tiešsaistes pirkumiem

Hakeriem patīk tiešsaistes spēles ne mazāk kā bērni, bet viņiem ir savi iemesli. Virtuālajā pasaulē modrība samazinās, un spēlētāji var nepamanīt krāpšanos un knābāt par krāpnieku trikiem. Piemēram, piedāvājums "izdevīgi iegādāties" objektus, lai spēlētu viltus mājas lapā.

Spēlētāji piesaista zemas cenas un "unikālas akcijas". Un nevajadzētu kļūdīties, ne tikai bērni, bet arī pieaugušie var iekļūt šādos slazdos.

Pirms jebkur ievadāt personas datus, paroles, kodus vai bankas kartes informāciju, pārliecinieties, ka tā nav krāpnieciska lapa.

Piedāvā ātru bagātināšanu

Ja pusaudzim trūkst kabatas naudas par modernu tālruni un pacietību, lai to uzkrātu, scammers ar prieku viņam "palīdzēs". Viņi ievieto internetā daudz reklāmu par ātru un vieglu peļņu. Bet bieži vien šādos gadījumos pēkšņi var kļūt bagāti tikai pašiem mahinatoriem.

Krāpnieki var pārliecināt pusaudzi ieguldīt naudu " super rentablajā projektā "(Spoileris-finanšu piramīdā). Pirms maksājumiem noguldītājiem parasti nesasniedz. Piesaistot naudu pēc iespējas vairāk cilvēku, organizatori pazūd.

Dažreiz krāpnieki piedāvā "ātri nopelnīt", vienkārši reģistrējoties apšaubāmajā vietnē. Ir nepieciešams tikai veikt uzdevumus vai veikt bukmeikeru likmes. Lai atsauktu "peļņa", viņi lūdz maksāt Komisiju. Tā rezultātā nauda kopā ar kartes datiem nonāk mahinatoru rokās.
Zibens peļņas solījumi vienmēr ir satraucoša zīme. Ja pusaudzis vēlas iegādāties dārgu lietu, apspriediet ar viņu, kā sasniegt šo mērķi. Dažreiz bērns pats var pilnībā uzkrāt nepieciešamo summu vai vismaz daļu no tā. Finanšu plāns palīdzēs ātrāk sasniegt plānoto, to var izdarīt pats vai kopā ar vecākiem. Ja jums ir nepieciešams ietaupīt uz ilgu laiku, tas ir labāk likt naudu par bankas noguldījumu procentu.

Lure "laimesti" konkursos

Bieži vien krāpnieki izsūta vēstules un ziņojumus, kuros viņi sola negaidītu laimestu, vai populāro emuāru autoru vārdā uzsāk "abpusēji izdevīgu loteriju"reklāmu. Bet tad par "balvas" piegādi vai dažiem citiem papildu pakalpojumiem tiek lūgts samaksāt nelielu komisijas maksu. Lai to izdarītu, dodieties uz saiti un ievadiet bankas kartes datus. Bet patiesībā Saite ved uz pikšķerēšanas vietni, un balvu vietā uzticīgs lietotājs saņem zaudējumus.
Ja konkursa organizatori lūdz kaut ko maksāt, tas ir attaisnojums, lai brīdinātu. Pirms spīdzināšanas veiksmi tiešsaistes izlozēs, ir jāpārliecinās, ka organizatori nav krāpnieki: lasīt atsauksmes internetā, ziņas (pēkšņi viņi jau ir redzējuši skandālos).
Kad konkurss reklamē Blogger, ir vērts pārbaudīt savā oficiālajā lapā, vai viņš patiešām reklamē šo izlozi. Varbūt viņš arī kļuva par krāpnieku upuri.

Lūdz palīdzību draugu vārdā sociālajos tīklos

Kibernoziedznieki uzlauž kontus sociālajos tīklos, un pēc tam svešā vārdā nosūta ziņojumus uz draugu sarakstu. Sāciet sarunu ar banālu " kā jūs darāt?"un gandrīz nekavējoties pāriet uz sūdzībām par dzīvi un lūgt parādu. Vai ar vārdiem " nozvejas bildes no dzimšanas dienas!"tā vietā, lai atsauktos uz fotoattēliem, tiek nosūtīts ļaunprātīgs vīruss. Viņš nozog no sīkrīka personas datus, lietotājvārdus un paroles no personīgajiem kontiem, tostarp no bankas.Var būt arī sarežģītākas shenanigans.
Pirms jūs veicat visu, ko lūdz "draugs", labāk ir piezvanīt viņam atpakaļ un noskaidrot, vai tiešām ir vajadzīga palīdzība. Visticamāk, viņš nav informēts par korespondenci. Bet jo ātrāk viņš uzzina par notikušo, jo ātrāk viņš brīdinās pārējos, ka viņa konts ir uzlauzts.

Aizsardzība pret ļaunprātīgām saitēm palīdzēs antivīrusiem, kurus var instalēt visos sīkrīkos. Mazu bērnu drošībai ir iespējams arī iestatīt vecāku kontroles programmas.

Pildīti ar draugiem par tēmu forumos

Scammers bieži slēpjas zem maskas interesantiem sarunu biedriem forumos un grupās sociālajos tīklos. Viņi sāk virtuālo draudzību ar pusaudzi, pamatojoties uz kopīgām interesēm un berzē uzticību nākotnes labā. Kad kontaktpersona ir izveidota, viņi izdomā dažādus attaisnojumus, lai iegūtu nepieciešamo informāciju. Piemēram, krāpnieki lūdz bērnu nosūtīt fotogrāfijas no vecāku bankas kartēm vai pasēm. Šie dati var izrādīties pietiekami, lai nozagt naudu no konta vai noformēt aizdevumu kāda cita vārdam.
Lai pasargātu bērnu, jums pēc iespējas ātrāk jāapspriež ar viņu saprātīgas finanšu uzvedības noteikumi. Ja viņš nevar dzīvot bez sīkrīkiem, tad, lai saprastu tēmu finanses viņam palīdzēs arī īpašas mobilās lietojumprogrammas, un faniem lasīt ir piemērotas grāmatas par naudu un ekonomiku.
Pievienojiet sms vai push brīdinājumus visām bankas kartēm, lai jūs uzreiz paziņojums aizdomīgus pirkumus.

Nav tulko uz bērna karti lielas summas. Turklāt, jūs varat ierobežot summu norakstīšanas vai darījumu skaits kartē dienā, lai scammers neizdevās nozagt visu naudu no tā vienreiz.